Quiche met pinda’s

on

Met een quiche kun je vele kanten op en het is een perfect recept voor meerdere personen. Het recept dat hier gegeven wordt is voor vier personen. Het fijne aan dit recept is dat je veel kunt afwisselen met de ingrediënten. Zo kun je bijvoorbeeld de pinda’s vervangen door andere lekkere noten. Op deze manier kan je gemakkelijk iets maken dat voor iedereen lekker is.

Wat heb je nodig?
1. Bladerdeeg, zes plakjes uit de vriezer
2. 150 gram pinda’s, het liefst gezouten
3. 300 gram maïs
4. Zes eieren
5. Griekse yoghurt (dik), ongeveer 300 milliliter.
6. Geraspte kaas, ongeveer 80 gram. Jonge kaas is hiervoor het beste.

Begin vroeg van tevoren omdat het bladerdeeg de tijd nodig heeft om te ontdooien. Je kunt ondertussen ook al de oven voorverwarmen op 200 graden. In de tussentijd kun je bezig gaan met de pinda’s. Deze moeten in kleinere stukjes worden gemaakt, maar netjes snijden hoeft niet. Je kunt ze een beetje prakken voor het beste resultaat. Je kan nu de helft van de pinda’s gaan mengen met de maïs. In een andere bak kun je de eieren gaan kloppen en voeg je ondertussen de Griekse yoghurt toe. Klop dit tot het een mooi geheel is geworden.

De helft van de kaas kun je er nu bij gooien en ga door met het mengen. Je kunt nu de bakvorm gaan bedekken met het bladerdeeg. Druk het goed aan voor het beste resultaat. Je kunt nu de maïs met pinda’s in de bakvorm doen en ook de eieren met Griekse yoghurt kan er nu in. Bovenop mogen de rest van de pinda’s en de kaas. Je bent nu klaar en kunt de bakvorm ongeveer 45 minuten in de oven zetten. Vergeet niet dat de quiche erg heet is en het lang duurt voor hij afgekoeld is, dus houd hier rekening mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *