Pasta met bloemkool en pesto

on

Soms is het fijn om recepten te hebben waarvan je weet dat ze snel op tafel staan. Ook recepten met maar weinig ingrediënten kunnen erg handig zijn. Je hoeft niet perse meer naar de supermarkt terwijl je toch een heerlijke maaltijd hebt gemaakt! Bij deze een voorbeeld hiervan.

Wat heb je nodig?
Je hebt ten eerste natuurlijk pasta nodig. Kies zelf wat voor pasta, want het kan zowel spaghetti als macaroni zijn. Ook bijvoorbeeld penne is een goede optie voor dit recept. Kies dus gewoon iets wat er in huis is. Dan heb je nog rode pesto nodig en natuurlijk kan de bloemkool niet ontbreken. Voor wat extra smaak heb je ook nog basilicum nodig. Ten slotte is creme fraîche ook belangrijk en als je wilt, kun je nog kappertjes toevoegen.

Je begint met het koken van de pasta en na ongeveer vijf minuten kun je in dezelfde pan de bloemkool toevoegen. Kook dit tot de pasta en de bloemkool zacht genoeg zijn. Je moet wel eerst de bloemkool snijden voor je deze mee kookt. Je voegt vlak voor je de pasta en bloemkool van het vuur haalt, nog even de basilicum toe zodat deze even mee kookt. Ten slotte voeg je de pesto en creme fraîche toe. Roer alles nog even goed door elkaar en je bent klaar om op te scheppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *