Vegetarische groentesoep

on

Groentesoep is een gemakkelijke optie als je graag vegetarisch wilt eten. Bovendien is het ook makkelijk op te warmen, waardoor je het ook de volgende dag nog kunt eten. 
Wat heb je nodig?

Voor deze soep heb je maar weinig nodig waarvan het meeste al standaard in huis is. Een goede optie voor een dagje dat je geen zin hebt in boodschappen dus. Je hebt ten eerste 2 eetlepels olijfolie nodig. Dan 1 hele ui en 1 takje rozemarijn. Pak 2 aardappels en 2 teentjes knoflook. Vervolgens heb je nog 150 gram boerenkool, 300 gram tuinboontjes, een blik cannellinibonen, 1.5 liter groentebouillon en een bakje basilicum nodig.

Je begint met de basisproducten. Je doet olie in de pan en vervolgens voeg je de ui en knoflook toe. Ook de rozemarijn kun je nu erbij doen. Laat dit ongeveer vijf minuutjes staan. In de tijd dat het staat te koken, kun je de aardappelen gaan schillen en deze vervolgens in blokjes snijden. Kies een formaat wat jij fijn vindt, maar doe het vooral niet te groot om grote stukken in de soep te voorkomen. Als je eenmaal de aardappel gesneden hebt, kun je deze toevoegen in de pan. Ook de bonen, tuinboontjes en boerenkool kunnen nu de pan in. Voeg ten slotte de bouillon toe en laat alles ongeveer twintig minuten koken. Ten slotte voeg je de basilicum toe als de soep klaar is. Is de soep nog te flauw? Kies dan voor wat peper of zout voor wat extra smaak. Aan tafel en smullen maar!

Mexicaanse salade met bonen
Nog op zoek naar een gemakkelijke maaltijd voor vanavond? Zoek dan niet verder! Kies voor een Mexicaanse bonensalade die je heerlijk zoet maakt met suger snaps. Binnen 25 minuten heb je dit heerlijke gerecht al op tafel.
De benodigdheden:
1. Zeezout, het liefst niet te grof
2. Sugar snaps, 100 gram
3. Geitenkaas uit Nederland, dit kan eventueel worden weggelaten indien iemand hier niet van houdt
4. Een rode ui
5. 150 gram maiskorrels
6. 400 gram chilibonen
7. Een groene paprika
8. Ongeveer 75 gram tortillachips
9. 150 gram milde salsa dip

Je begint met het koken van de sugar snaps, die je eerst nog moet pellen. Tijdens het pellen kun je alvast water opzetten en hier zeezout aan toevoegen. Vervolgens moeten de sugar snaps gekookt worden. Dit moet minstens twee minuten, tot ze een beetje zacht zijn. Tijdens het koken, kan je beginnen met de geitenkaas die je in kleine blokjes snijdt. Je snijdt de ui en paprika en laat vervolgens de chilibonen uitlekken. In de tussentijd zijn de sugar snaps klaar en kun je alles door elkaar gooien, wat zorgt voor een heerlijk frisse maaltijd. Je voegt de chips toe en ook de salsa dip kan worden toegevoegd. Je kunt de chips bijvoorbeeld langs de rand leggen, zodat het niet breekt. Wat je over hebt, kan je op een apart bordje erbij leggen. Je hebt dus volledig zelf de keuze. Binnen 25 minuten zit je aan tafel met dit heerlijke recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *